Masło lub smalec ? przecież to wszystko tłuste. Spytam tak na czym najlepiej smażyć Mięso , ryby , jaja ? u mnie: - masło klarowane - smalec - olej kokosowy
Niestety dietę masz do kompletnej zmiany. Wrzuć najlepiej dzienny jadłospis w dziennik żywieniowy (w Twoim profilu na potreningu.pl) i pokaż tutaj zrzuty. Jak pisze maid, podstawą diety powinny być produkty nieprzetworzone, pełnowartościowe. Mięso, jaja, ryby, kasze, ryż, ziemniaki / bataty, płatki owsiane. Jako źródła tłuszczu sięgaj po olej [...]
Witam, nie znamy Twojej wagi ani aktywności. 1.Jest okej 2.Okej, w jakim celu jabłko? 3.Okej 4.Okej, to potreningowy? 5.Okej ale cukry proste na noc wywal, zostaw makrelkę. Urozmaicaj źródła makroskładników, rozkładaj o właściwych porach cukry proste(OKOŁOTRENINGOWO i ŚNIADANIE) Pozdrawiam Węglowodany: Płatki [...]
och93: smażymy na tłuszczach nasyconych lub jednonienasyconych. Najlepsze do smażenia: masło klarowane, smalec, olej kokosowy, olej rzepakowy, ewentualnie oliwa z oliwek, ale nie wiem czy warto. InkooGnito: każdy jest inny, ma inny metabolizm (również związany z wcześniejszymi "dietami", itp). W mojej ocenie najrozsądniej byłoby wyliczyć ogólnie [...]
Lniany musi być w zacienionym miejscu przechowywany, inaczej szlag go trafia. Oliwa do smażenia się nie nadaje, ja smażę tylko na maśle - smacznie i na pewno zdrowiej. Masło klarowane się nadaje do smażenia, prawda? :-) Bo to akurat lubię najbardziej i ma chyba 99% tł.
Jeśli chodzi o czekoladę - włącz do diety w rozsądnej ilości czekoladę gorzką np. z WAWEL 90%, to zawsze lepsze zjeść z 20g takiej, niż całą tabliczkę Milki oreo ;-) Jeśli chodzi o lody - zamrożone truskawki/banan (tyle ile wchodzi Ci w makro) zblenduj z jogurtem naturalnym (kupując zwracaj uwagę, by nie zawierał mleka w proszku, dobrze, by miał [...]
Do naleśników wystarczy sucha patelnia, nie trzeba oleju. Jeśli już - masło klarowane/olej kokosowy będą najlepsze. Wystarczyło wklepać w google, jak się robi ryż na mleku. Wklewasz szklanke mleka do garnka, na małym ogniu, wsypujesz zawartość paczki ryżu (przyjmijmy 100g) mieszasz do momentu, kiedy ryz wchłonie mleko i zrobi się miękki - [...]
Łooo Panie..micha do poprawki. Nabiału w cholerę (nic dziwnego, że masz narąbane w hormonach. I żeby to jeszcze był prawdziwy nabiał) i cukrów prostych takoż (patrz: owoce). Gdzie kasze, strączki, inne mięsa, podroby? A tłuszcze to najłatwiej jest podbić: masło klarowane i/lub oliwa. Tudzież karkóweczka, migdały, orzechy :D edit: sorry. napisałam [...]
Nie widzę jaką masz kaloryczność i BTW, ale odnośnie jakości produktów: - staraj się bazować na rybach świeżych, a z puszkowych w sosie własnym - jak chcesz możesz już do dania dodać oliwę z oliwek lub inny "zdrowy" tłuszcz - nie opieraj się na nabiale jako na źródle białka, jedna porcja - kubeczek twarogu/jagurtu/kefiru itp. dziennie, - jeśli [...]